Jakie powinno być odpowiednie wyposażenie kuchni i co powinno się dokładnie w niej znaleźć?

Profesjonalna kuchnia restauracyjna musi wyróżniać się wysokiej jakości urządzeniami i akcesoriami!

Musimy pamiętać, że wyposażenie kuchni składa się z naprawdę wielu elementów. Poza wysokiej jakości urządzeniami ogromną rolę odgrywają także naczynia kuchenne. W sklepie internetowym Gastromania.pl znajdziesz wiele tego typu produktów, m.in.: profesjonalne patelnie gastronomiczne, rondle, naczynia do pieczenia i zapiekania, misy kuchenne, formy kuchenne, blachy do pieczenia, garnki ze stali nierdzewnej, pokrywy GN, pojemniki GN we wszystkich rozmiarach i z dowolnego tworzywa oraz wiele innych produktów. Poza naczyniami są tutaj także akcesoria barmańskie jak na przykład: shakery, ociekacze, nalewaki, maty barowe, stojaki czy miarki do alkoholu.

Wyposażenie kuchni – co może zagwarantować Ci użytkowanie różnych sprzętów przez długie lata?

Wysokiej jakości materiały potrafią zagwarantować Ci długoletnie użytkowanie z różnego rodzaju produktów. Warto również zwrócić uwagę na producentów i wybrać takich, którzy są doceniani na całym świecie. Są to na przykład: EDENOX, ASBER, KROMET, LOZAMET, DE BUYER, STALGAST, HENDI, DICK, GIESSER MESSER, CHEF CHOICE, UNIS, JANPOL, BARTSCHER, RATIONAL, CONTACTO, ROBOT COUPE, CHEFFY, TOMGAST, APS oraz CAMBRO. Profesjonalne wyposażenie kuchni musi być dokładnie przemyślane i dopasowane do potrzeb danego lokalu gastronomicznego.

W jakie urządzenia do gotowania powinniśmy zainwestować w naszym lokalu gastronomicznym?

Jeżeli Twój lokal gastronomiczny zajmuje się produkcją dużej ilości jedzenia, to kocioł warzelny to coś, czym powinnaś lub powinieneś się zainteresować. Perfekcyjnie sprawdzają się w miejscach jak na przykład przedszkola, hotele, stołówki, jadłodajnie, sanatoria czy szkoły. Przy ich wykorzystaniu możesz przygotowywać spore ilości płynnych potraw. W sklepie Gastromania.pl możesz znaleźć je w dwóch wersjach i dzielą się one ze względu na sposób przekazywania ciepła do komory kotła – kotły grzania bezpośredniego i kotły grzania pośredniego.

+0